Доступність посилання

ТОП новини

Комітет Сенату США схвалив законопроект про санкції для причетних до смерті Магнітського


Російський опозиціонер Борис Нємцов тримає портрет Сергія Магнітського під час акції протесту проти тортур у поліції, Москва, 24 березня 2012
Російський опозиціонер Борис Нємцов тримає портрет Сергія Магнітського під час акції протесту проти тортур у поліції, Москва, 24 березня 2012
Комітет Сенату США у закордонних справах одноголосно схвалив законопроект, який передбачає санкції для російських чиновників, причетних до смерті за ґратами юриста Сергія Магнітського.

Голова комітету демократ Джон Керрі повідомив про це у вівторок після схвалення документу.

Законопроект передбачає візові санкції і заморожування активів посадових осіб, внаслідок дій або бездіяльності яких помер юрист Сергій Магнітський.

Магнітський працював для західного інвестиційного фонду Hermitage Capital і помер у 2009 році в слідчому ізоляторі в Москві у віці 37 років від серцевих проблем. Російські правозахисники стверджують, що представники влади свідомо ігнорували поганий стан його здоров’я, щоб змусити його замовкнути.

Магнітський потрапив за ґрати, звинувачений у розробці схеми уникнення податків. Йому висунули це звинувачення по тому, як юрист заявив, що встановив цілком протилежне: за його даними, суму в 230 мільйонів доларів, що її фонд уже сплатив як податки, викрали з російського бюджету посадовці Міністерства внутрішніх справ Росії, податкової адміністрації та інших державних органів.
XS
SM
MD
LG