Доступність посилання

ТОП новини

У Росії на захист гурту Pussy Riot виступили понад 100 діячів культури


Одна з учасниць Pussy Riot Надія Толоконнікова
Одна з учасниць Pussy Riot Надія Толоконнікова
Більш ніж 100 російських діячів культури підписали звернення на захист арештованих учасниць панк-гурту Pussy Riot.

У зверненні, розміщеному на сайті радіостанції «Ехо Москви», зокрема, мовиться: «Ми вважаємо, що дії Pussy Riot не є кримінальним злочином. Дівчата нікого не вбили, не пограбували, не скоїли насильства, не знищували і не крали чужого майна».

«Кримінальна справа проти Pussy Riot компрометує російську судову систему і в цілому підриває довіру до інститутів влади. Доки учасниці гурту за ґратами, у суспільстві наростає атмосфера нетерпимості, що веде до його розколу й радикалізації», – наголошують діячі, які поставили підписи. Вони закликають звільнити затриманих.

Під зверненням підписалися, зокрема, режисери Роман Віктюк і Марк Захаров, музиканти Андрій Макаревич і Діана Арбеніна.

21 лютого, як видно на відеозапису, не менш як шість із понад десяти анонімних учасниць панк-групи Pussy Riot, які завжди виступають у масках і під псевдо, влаштували перфоманс біля входу до вівтаря храму Христа-Спасителя в Москві, виконавши пісню зі словами «Богородице-Діво, Путіна прожени». Наступними днями і тижнями правоохоронні органи затримали Надію Толоконнікову, Марію Альохіну і Катерину Самуцевич, звинувативши їх в участі в тій акції, яку кваліфікували як «хуліганство». За російським законодавством, це може тягнути до семи років ув’язнення.
XS
SM
MD
LG