Доступність посилання

ТОП новини

Суд засудив Запорожця до 14 років за ґратами за вбивство міліціонера


Броварський міськрайонний суд засудив громадянина Віталія Запорожця до 14 років позбавлення волі за вбивство дільничного міліціонера, майора міліції Миколи Симоненка в селі Семиполки, що на Київщині. Про це повідомляють «Українські новини» з посиланням на адвоката засудженого Сидора Кізіна.

Суд визнав Запорожця винним у скоєнні навмисного вбивства. Максимальне покарання за цей злочин становить 15 років позбавлення волі.

Рішення суду може бути оскаржене в апеляційному порядку.

У вересні минулого року 35-річний Віталій Запорожець застрелив із рушниці 38-річного Миколу Симоненка на літньому майданчику бару в Семиполках. За даними слідства, дільничний тієї ночі займався оперативним відпрацьовуванням території в сільських барах, а Запорожець вистрілив у нього нібито після того, як міліціонер зробив йому зауваження.

Натомість, за даними низки свідків, Симоненко того вечора був нетверезий, поводився зухвало, голосно розмовляв, чіплявся до навколишніх, зокрема й до Запорожця, чим спровокував агресивну поведінку останнього.

Під час розгляду справи Запорожця у суді багато мешканців його села виступили на захист підсудного, згадуючи про серйозні зловживання з боку загиблого.
XS
SM
MD
LG