Доступність посилання

ТОП новини

Кіпр просить у МВФ фінансової допомоги


Столиця Кіпру, відома за кордоном як Нікосія, а в самому Кіпрі як Лефкосія грецькою мовою і Лефкоша турецькою
Столиця Кіпру, відома за кордоном як Нікосія, а в самому Кіпрі як Лефкосія грецькою мовою і Лефкоша турецькою
Міжнародний валютний фонд повідомив у середу, що Кіпр звернувся до нього по фінансову допомогу посеред економічної кризи. Як мовиться в заяві МВФ, фонд отримав від Кіпру запрошення «взяти участь у зовнішній фінансовій допомозі з метою зменшити ризики для економіки Кіпру».

Цей запит уже схвально оцінили в середу міністри фінансів країн зони обігу спільної валюти євро, до якої належить і Кіпр. Як мовиться в їхній заяві, наступним кроком Європейська комісія, Європейський центральний банк, влада Кіпру та МВФ мають узгодити програму надання цієї допомоги.

Ця програма визначить суму допомоги, а також заходи заощадження, які муситиме здійснити Кіпр в обмін на неї.

У понеділок Кіпр заявив, що має намір звернутися до партнерів у єврозоні по фінансову допомогу. Як повідомив уряд Кіпру, він вирішив подати таке прохання, бо потребує коштів для підтримки банків країни, які тісно пов’язані з економікою Греції, що переживає кризу.

Того ж дня, в понеділок, Іспанія теж повідомила, що офіційно надіслала голові єврогрупи міністрів фінансів країн, які використовують євро, листа з проханням надати кредит для порятунку своєї банківської системи.
XS
SM
MD
LG