Доступність посилання

ТОП новини

У Lb.ua звернення Ландіка в прокуратуру називають приводом розправитися з незалежним ЗМІ


Шеф-редактор сайту Lb.ua Соня Кошкіна заявила сьогодні, що звернення в прокуратуру народного депутата від Партії регіонів Володимира Ландіка щодо журналістів цього сайту є тільки приводом для розправи з незалежним виданням.

«Володимир Ландік визнав, що звертався в ГПУ з проханням перевірити факт непорушення нами його конституційних прав шляхом публікації смс-листування. Але зробив він це вісім місяців тому, і чому прокуратура взялася до справи лише зараз, він не знає. Це – ключовий момент! Ландік – лише привід, формальний привід наїхати на нас, розправитися з незалежним ЗМІ перед виборами. На наш погляд, у цій ситуації його просто використовують», – заявила Кошкіна в інтерв’ю агентству УНІАН.

«Очевидно, заяву Ландіка органи дістали з нафталіну не для того, щоб, провівши перевірку, відмовити в порушенні кримінальної справи. Навпаки – аби справу порушити», – вважає вона.

«За статтями, за якими нас хочуть звинуватити, світить до семи років в’язниці. І це не жарти», – додала журналіст і наголосила, що видання захищатиме себе всіма правовими методами.

Учора Lb.ua повідомило, що Володимир Ландік звернувся до прокуратури Печерського району Києва з вимогою порушити кримінальну справу щодо кількох журналістів інтернет-видання.

У запиті прокуратури, що надійшов до редакції, йшлося про публікацію за 18 листопада 2011 року «Ландік-старший рятує сина за допомогою технологів і «правильних» коментарів на сайтах». Тоді журналіст видання сфотографував, як народний депутат Володимир Ландік у сесійній залі парламенту надсилає SMS стосовно долі свого сина Романа Ландіка, який у той момент перебував під судом за обвинуваченням у побитті дівчини.
XS
SM
MD
LG