Доступність посилання

ТОП новини

ЄНП обговорює участь європейських політиків у фіналі Євро-2012 у Києві – Немиря


Григорій Немиря, архівне фото
Григорій Немиря, архівне фото
Європейська народна партія обговорювала сьогодні в Брюсселі представництво європейських політиків на фіналі чемпіонату Євро-2012 у Києві, повідомив Радіо Свобода заступник голови партії «Батьківщина» Григорій Немиря, який виступив на засіданні ЄНП.

На засіданні Європейської народної партії йшлося не про візит до Києва конкретних політиків, зокрема, канцлера Німеччини Анґели Меркель у разі, якщо збірна її країни пройде до фіналу Євро-2012, а про загальні принципи, сказав Немиря.

«Ми не говорили про деталі, рішення ухвалює канцлер Німеччини. Але ви також знаєте, що коли повідомляють про приїзд президента останньої диктатури в Європі – Білорусі, бути присутнім поруч із такою одіозною людиною на додаток до президента країни, який запроваджує авторитаризм пришвидшеними темпами, то це розкіш, яку демократичні політики в нормальних країнах не можуть собі дозволити», – заявив Немиря.

У своєму виступі на з’їзді ЄНП він закликав представників найбільшої міжнародної партії в Європейському Союзі не дати шансу українській владі використати можливі візити європейських політиків до Києва для власної пропаганди.

За словами Немирі, Європейська народна партія обговорювала становище в Україні протягом 45 хвилин, що свідчить про особливу увагу, хоча головна тема з’їзду була присвячена нинішньому самітові Євросоюзу.

Крім фіналу Євро-2012, європейські політики у Брюсселі також обговорювали підготовку до виборів в Україні.

На місці, де раніше сиділа Юлія Тимошенко на зустрічах ЄНП, у Брюсселі знову помістили її портрет із закликом звільнити колишнього Прем’єр-міністра з-за ґрат.

Партія «Батьківщина» є одним із трьох спостерігачів у ЄНП від України, поруч із «Нашою Україною» і Народним рухом України.

Фінал Євро-2012 має відбутися в Києві в неділю, 1 липня. Наразі про свою участь у закритті футбольної першості оголосили президенти Польщі, яка проводить чемпіонат спільно з Україною, а також Білорусі.

Повністю інтерв’ю з Григорієм Немирєю читайте на сайті Радіо Свобода в суботу
XS
SM
MD
LG