Доступність посилання

ТОП новини

Аннан: світові держави частково відповідатимуть за нові жертви в Сирії


Кофі Аннан (п), архівне фото
Кофі Аннан (п), архівне фото
Світові держави візьмуть на себе частину відповідальності за зростання кількості жертв конфлікту в Сирії, якщо не домовляться про те, як покласти край кровопролиттю в цій країні. Про це заявив міжнародний посланець Кофі Аннан.

У своєму виступі в Женеві на міжнародній зустрічі з Сирії Кофі Аннан наголосив: якщо розбіжності не вдасться подолати, сирійський конфлікт може стати міжнародним.

Учасники зустрічі намагаються досягти спільної позиції щодо нового політичного плану для Сирії. Ідеться про створення уряду національної єдності, що, на думку супротивників президента Сирії Башара Асада: означатиме відсторонення його від влади.

Росія виступає проти вимоги негайної відставки президента Асада і його усунення від формування уряду національної єдності. Водночас на цих умовах наполягають США і сирійська опозиція.

Тим часом у Сирії тривають збройні сутички між урядовими військами і опонентами режиму Асада. 16 осіб загинули сьогодні в збройних сутичках і під час обстрілів у містах Дейр-аз-Зор, Хомс, Ідліб і в передмісті столиці Дамаска.
XS
SM
MD
LG