Доступність посилання

ТОП новини

Президент Грузії призначає нового прем’єра


Іване (Вано) Мерабішвілі, архівне фото
Іване (Вано) Мерабішвілі, архівне фото
Президент Грузії Міхеїл Саакашвілі призначив у суботу новим прем’єр-міністром країни свого близького союзника, дотепер міністра внутрішніх справ Іване (Вано) Мерабішвілі.

За словами президента, новий прем’єр повинен буде скоротити безробіття, що становить, за повідомленнями, близько 16 відсотків, і здійснити інші реформи.

Про призначення оголосили відразу після завершення в суботу ж сесії парламенту, так що для затвердження нового уряду, який має створити Мерабішвілі, доведеться скликати позачергову сесію десь через півтора тижня.

44-річний Вано Мерабішвілі замінить на посаді дотеперішнього прем’єра Ніколоза (Ніку) Ґілаурі, який керував урядом Грузії з початку 2009 року.

Мерабішвілі, який обійняв посаду міністра внутрішніх справ останнього дня 2004 року, є одним із провідних діячів «команди Саакашвілі». Його, зокрема, визнають головною рушійною силою радикальних реформ в МВС, повній перебудові роботи поліції і практичній ліквідації корупції в системі міністерства й загалом ефективній боротьбі з корупцією і злочинністю в країні. Водночас його критикують за різкі дії, до яких вдавалася поліція при розгоні мітингів супротивників чинної влади.
XS
SM
MD
LG