Доступність посилання

ТОП новини

У Мексиці обирають президента і парламент


У Мексиці в неділю відбуваються вибори президента і обох палат парламенту, в яких до влади може повернутися партія, що донедавна керувала країною понад 70 років.

За опитуваннями, найбільше шансів на перемогу в президентських виборах має Енріке Пеня Ньєто, представник лівоцентристської Інституційної революційної партії, а сама ця партія може провести найбільше депутатів до обох палат парламенту. Таким чином, ця партія, яка в минулому столітті під різними назвами керувала Мексикою протягом 71 року, може повернутися до влади.

2000 року ця партія програла і президентські, і парламентські вибори. Відтоді й донині найбільшу владу в Мексиці має консервативна правоцентристська Партія національної дії, в першу чергу через своїх представників на посаді президента, який має широкі повноваження, зокрема, є головою уряду. Президент Мексики, і навіть тимчасовий виконувач обов’язків голови держави, має право обіймати посаду лише єдиний раз.

Як вважають, нині підтримка консерваторів зменшилася через те, що їхня влада не змогла забезпечити більшого зростання економіки, що перебуває у стані застою і зупинити війну наркокартелів, яка останніми роками значно активізувалася й за попередні шість років забрала життя близько 50 тисяч мексиканців.
XS
SM
MD
LG