Доступність посилання

ТОП новини

Українські правозахисники вимагають трибуналу для Лукашенка (ВІДЕО)


У Києві протестували проти диктатури в Білорусі
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:02 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

У Києві протестували проти диктатури в Білорусі

Акція солідарності із політв’язнями Білорусі відбулася сьогодні в Києві. Скандуючи «Лукашенко, їдь в Гаагу!» та «Сьогодні – Білорусь, завтра – Україна!», активісти громадської ініціативи «Білоруський десант» прийшли під стіни посольства Білорусі. Ініціатива об’єднала представників різних українських правозахисних організацій.

За словами учасників акції, їм стало відомо, що білоруського президента Олександра Лукашенка, який приїжджав до Києва на фінальний матч Євро-2012, запросили до посольства Білорусі, де другого липня повинен відбутися прийом з нагоди Дня конституції країни. До пікетувальників, однак, ніхто не вийшов.

Раніше, перед матчем «Іспанія-Італія», активісти ініціативи проводили фотовиставку «Права людини поза грою» неподалік від стадіону – на вулиці Шота Руставелі. Окрім того, «Білоруський десант» пропонував охочим підписати листівку ув’язненому правозахисникові Алесеві Беляцькому.

Акцію розігнала міліція, вона вилучила експоновані світлини і затримала активіста Назарія Боярського, заявляє його колега Олександра Матвійчук.

У міліції пізніше повідомили, що затриманий порушував судову заборону на проведення акцій у центрі міста. У відділку склали адміністративний протокол.
XS
SM
MD
LG