Доступність посилання

ТОП новини

«Нафтогаз» і німецька Ferrostaаl реконструюватимуть газопровід «Союз»


НАК «Нафтогаз України» і компанія Ferrostaаl Іndustrіeanlagen GmbH (Німеччина) підписали меморандум про взаєморозуміння щодо модернізації обладнання магістрального газопроводу «Союз», повідомила прес-служба держхолдингу.

За її даними, документ підписали заступник «Нафтогазу України» Вадим Чупрун і керуючий директор Ferrostaаl Марк Нойман в понеділок у Києві.

Метою проекту є продовження терміну експлуатації газових турбін і газових компресорів на наступні 15 років, зменшення обсягів споживання турбінами паливного газу приблизно на 28% при повному завантаженні обладнання, підвищення коефіцієнта корисної дії газових компресорів.

«Компанія постійно працює над проектами з реконструкції української газотранспортної системи. Минулого року ми почали роботи на газопроводі «Уренгой – Помари – Ужгород», сьогодні спільно з німецькою компанією Ferrostaаl починаємо пілотний проект реконструкції газоперекачувального обладнання газопроводу «Союз». Ми з усією відповідальністю ставимося до забезпечення надійності та безпеки роботи українських газотранспортних комплексів, оскільки нині стало зрозуміло, що серед усіх наявних варіантів поставок природного газу до Європи українська ГТС є економічно найвигіднішою», – наводяться в повідомленні слова Чупруна.

НАК «Нафтогаз України» об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни, є монополістом з транзиту та зберігання природного газу в підземних сховищах, а також із транспортування нафти трубопровідним транспортом територією України.
XS
SM
MD
LG