Доступність посилання

ТОП новини

Лівія звільняє затриманих працівників Міжнародного кримінального суду


Сон Сан Хйон у Лівії 2 липня 2012 року
Сон Сан Хйон у Лівії 2 липня 2012 року
Лівія звільнила в понеділок представників Міжнародного кримінального суду, яких там затримали на початку минулого місяця. Рішення оголосили після того, як голова суду Сон Сан Хйон, який прибув до лівійського міста Зінтана, вибачився за «труднощі», що виникли під час місії затриманих.

Представників Міжнародного кримінального суду, австралійського юриста Мелінду Тейлор і її перекладачку з Лівану Елен Асаф, затримали на початку червня в Зінтані, куди вони прибули для переговорів у справі Сейф-аль-Іслама аль-Каддафі, сина колишнього лівійського диктатора Муаммара аль-Каддафі. Влада Лівії стверджувала, що вони намагалися передати Каддафі під час побачення з ним «підозрілі документи», що «становлять загрозу національній безпеці», і засоби звукозапису. Ще двоє чоловіків із загалом чотирьох членів делегації суду залишилися в Зінтані з затриманими колегами.

Міжнародний кримінальний суд має намір притягти Сейф-аль-Іслама аль-Каддафі, якого нині утримують під вартою в Зінтані, до відповідальності за злочини проти людяності під час придушення масових опозиційних виступів минулого року, але в Лівії заявляють, що самі збираються судити його за звинуваченнями в корупції, фінансових зловживаннях, убивствах і зґвалтуваннях.
XS
SM
MD
LG