Доступність посилання

ТОП новини

Партія регіонів підібралася до посівів? (огляд преси)


Київ – Під шумок «сирної» війни в Україні в півтора-два рази знизилися закупівельні ціни на сире молоко. Як інформує газета «День», під загрозою банкрутства опинилася й та невелика частина сільгосппідприємств, які виробляють молоко. Проблема набула такого розмаху, що стала предметом обговорення на засіданні Кабміну. Постає питання: якщо з часу першої «війни» минуло вже понад шість років, чому нічого не робиться для того, щоб знайти інших, надійніших, торгових партнерів? Невже Україна приречена торгувати сирами лише з Росією, Казахстаном і Молдовою? Може, вже час змінити вектори не лише в зовнішній політиці, а й у зовнішній торгівлі? – запитує видання. Про те, що для цього слід зробити розмірковується в статті «Де наші «аграрні» успіхи?».

Зменшення обсягів експорту, експансія агресивних імпортерів дуже боляче позначаються на гривні, якій багато експертів пророкують серйозну девальвацію. Підставою для подібних прогнозів є дефіцит зовнішньої торгівлі, який продовжує зростати. Чому так відбувається? Ситуацію у провідних галузях української економіки аналізує газета «Голос України».

Передостанній бар’єр на шляху повного розпродажу земель сільгосппризначення був знятий непомітно для переважної більшості населення, що було захоплене футбольними перипетіями. Як нагадують «Вечірні вісті», нещодавно Верховна Рада ухвалила в цілому два законопроекти, важливі для перетворення землі в товар. Докладніше про них газета розповідає в публікації «Земля втікає з-під ніг, або Партія регіонів підібралася до посівів».

В українських вишах розпочався прийом документів. Шанс повчитися коштом держави випаде далеко не всім, більшості доведеться платити. Якщо немає власних грошей, можна знайти працедавців, які оплатять навчання майбутнім співробітникам. Але лише в тому разі, якщо абітурієнт хоче вчитися затребуваним на ринку професіям, таким як інженер, технолог або висококваліфікований робітник. Про те, як знайти працедавця, який оплатить навчання студенту розповідають «Ізвєстія в Україні» у матеріалі «Навчальний посібник».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG