Доступність посилання

ТОП новини

Депутати НУНС почали голодування, вимагаючи скасувати мовний закон (ФОТО)


Народні депутати фракції НУ-НС почали голодування біля Українського дому в Києві, вимагаючи скасувати мовний закон.

«Просто на сходах біля Українського дому депутати почали голодування, вимагаючи скасування злочинного закону про засади державної мовної політики», – заявив депутат фракції НУНС, лідер партії «За Україну» В'ячеслав Кириленко.

За його словами, безстрокове голодування біля Українського дому почали він, Ксенія Ляпіна, Володимир Мойсик, Іван Стойко та інші.
Кириленко наголосив, що депутати будуть голодувати «доти, доки так звана більшість не скасує цей закон». При цьому він зазначив, що депутати мають намір продовжувати голодування, доки цей закон не буде скасований, незважаючи на те, що на 6 липня заплановане закриття 10-й сесії.

Він наголосив, що це пов’язано з тим, що більшість брутально ухвалювала відповідний закон. Зокрема, сказав Кириленко, не була дотримана процедура, профільний комітет Верховної Ради не розглянув усі поправки і не дав своїх висновків.

Раніше сьогодні Верховна Рада України 248 голосами ухвалила закон про засади державної мовної політики в редакції першого читання, без урахування жодної з понад двох тисяч поправок.

Незважаючи на те, що опозиціонери після того, як відбулося голосування за внесення закону до порядку денного, вирвали мікрофони на місці заступника Голови Верховної Ради Адама Мартинюка, він пересів у крісло Голови Верховної Ради Володимира Литвина й запустив голосування звідти.
XS
SM
MD
LG