Доступність посилання

ТОП новини

Українські школярі на власні очі побачили Великий адронний колайдер


Українські школярі побували біля Великого адронного колайдера
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:32 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Українські школярі побували біля Великого адронного колайдера

Київ – Із Женеви повернулася українська делегація школярів-фізиків – переможців конкурсу Малої академії наук України. Чотирнадцять юних науковців побували у Європейському центрі ядерних досліджень – ЦЕРН, взяли участь у конференціях і мали змогу побачити Великий адронний колайдер.

Минулого року з працівниками Європейського центрку ядерних досліджень уже зустрічалася українська делегація викладачів. Тепер Мала академія наук влаштувала конкурс наукових робіт із фізики, за результатами якого до ЦЕРН поїхали 14 учнів випускних класів з усієї України.

Школярі зустрілися з провідними науковцями ЦЕРН, обговорювали з ними останні дослідження, що стосуються антиматерії та найменшої елементарної частини – бозона Гіґґза. Вони також опускалися у шахту Великого адронного колайдера і брали участь у кількох експериментах лабораторії ЦЕРН.

За словами майбутніх фізиків, заяви про те, що Великий адронний колайдер здатний зашкодити людству, не мають ніякого наукового обґрунтування.
  • Зображення 16x9

    Євгенія Олійник

    Кореспондент і карикатурист, працюю на Радіо Свобода з серпня 2011 року. Водночас здобуваю освіту в Інституті журналістики КНУ імені Тараса Шевченка.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG