Доступність посилання

ТОП новини

Партія регіонів: мовний закон ухвалений завдяки «злагодженим діям»


Закон про засади державної мовної політики, запропонований депутатами від Партії регіонів, ухвалений «завдяки злагодженим діям депутатської більшості», заявила в вівторок прес-служба цієї партії.

Як мовиться в заяві, опозиціонери «прорахувались», коли «з їхньої подачі нашвидкуруч зорудували понад 2 тисячі поправок до документа, майже не відмінних одна від одної».

Як стверджує прес-служба Партії регіонів, метою опозиційних «псевдопатріотів» було «максимально затягнути й затеревенити розгляд закону», і ці їхні дії були «політичним саботажем».

Натомість «переконлива перемога» партії і більшості в парламенті, як вважають у прес-службі, є «рішучим кроком в утвердженні в Україні європейських стандартів гуманітарної політики».

Один зі співавторів закону, народний депутат-регіонал Сергій Ківалов, сказав, що закон був ухвалений «красиво», а те, що для опозиції це стало несподіванкою, – то «її проблема», а другий співавтор, Вадим Колесніченко, заявив, що ухваленням закону його партія «підтвердила європейський вибір України і те, що в нас права людини є пріоритетними», повідомила прес-служба Партії регіонів, яка публікує свої тексти російською мовою.

Опозиція заявляє, що закон був ухвалений із великою кількістю порушень, а, можливо, його ухвалення взагалі сфальсифіковане.

За повідомленнями, парламентська більшість провела це рішення фактично обманом, коли депутатам від опозиції взагалі не було ясно, за що власне йде те чи інше голосування.

Верховна Рада ухвалила в вівторок закон «Про засади державної мовної політики», який фактично значно розширює сферу застосування російської мови, за словами опозиції, за рахунок української, голосами 248 депутатських карток. Кілька депутатів, зокрема, й від Партії регіонів, уже заявили, що їхні картки були використані в голосуванні без їхнього відома.
XS
SM
MD
LG