Доступність посилання

ТОП новини

Янукович підбиватиме підсумки поруч із голодними демонстрантами


Київ – Президент України Віктор Янукович сьогодні дасть підсумкову прес-конференцію. Вона триватиме у Києві в Українському домі – по сусідству з демонстрантами, які оголосили голодування на знак протесту проти ухвалення «мовного» законопроекту. Медіаексперти припускають, що гострих запитань до Президента цього разу будуть всіляко уникати, однак загалом говорити є про що: від футболу – до корупції і політв’язнів.

Успіхи у проведенні Євро-2012, ухвалення обіцяного регіоналами мовного законопроекту – те, на чому прогнозовано зупиниться Віктор Янукович під час зустрічі з журналістами, вважає голова Незалежної медіа-профспілки України Юрій Луканов. На його думку, підсумкові зустрічі Президента з медіа були «зрежисованим дійством» за будь-якої влади, а особливо «зручні» запитання лунатимуть від регіональних журналістів.

Ясно, що Президент не захоче відповідати або намагатиметься зробити так, щоб йому не ставили запитань про Межигір’я, про крадіжки, про нафтові вишки
Юрій Луканов
«Ясно, що Президент не захоче відповідати або намагатиметься зробити так, щоб йому не ставили запитань про Межигір’я, про крадіжки, про нафтові вишки, за які 150 мільйонів переплачують тощо», – говорить медіаексперт.

За словами журналіста Мустафи Найєма, окремо говоритимуть про другий суд над Юлією Тимошенко та рішення Європейського суду з прав людини щодо справи Юрія Луценка.

Присутність на заході журналістів видання LB.ua підтвердив головний редактор Олег Базар. Нещодавно це інтернет-видання оприлюднило відкритого листа Президентові щодо переслідування співробітників редакції з боку силових структур. Питати про це, однак, журналісти не будуть, оскільки отримали відповідь від прес-служби глави держави із запрошенням на засідання Міжвідомчої робочої групи з питань свободи слова, яку очолює речниця Президента Дарина Чепак.

Побачимо, наскільки самопіар журналістів матиме значення – Піховшек

Журналіст В’ячеслав Піховшек натомість припускає, що український глава держави говоритиме переважно в ключі своїх останніх заяв про зовнішню і внутрішню політику. Так звані «гострі запитання» журналіст називає засобом самореклами, але припускає, що вони таки будуть поставлені.

«Побачимо, наскільки цей самопіар матиме значення, наскільки він і далі працюватиме і наскільки не повториться», ­– зауважує Піховшек і додає: сам він, однак, до Українського дому не прийде – дивитиметься трансляцію.

Тим часом, під стінами Українського дому триває безстрокове голодування з приводу ухвалення закону про мови, туди підтягується щораз більше небайдужих. Однак, за словами одного із учасників акції депутата-нашоукраїнця В’ячеслава Кириленка, вони не робитимуть спроби якось вплинути на перебіг зустрічі Януковича з журналістами. Проте все одно, наголошує парламентар, залишатимуться на Європейській площі – поки суперечливий закон не скасують.
  • Зображення 16x9

    Анастасія Москвичова

    Із Радіо Свобода – з 2011 року, з 2013-го до 2020-го – як штатна мультиплатформна журналістка. Спеціалізуюся на соціальній тематиці. Створювала і вела радіопрограму «Право на дію» про права людини та громадський активізм (у 2016–2018 роках), що виходила на «Ера FM».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG