Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція піде на зустріч до Президента, якщо буде забезпечений її прямий ефір


Опозиційні фракції підуть на сьогоднішню зустріч з Президентом Віктором Януковичем, лише якщо її показуватимуть у прямому ефірі. Про це Радіо Свобода сказав заступник голови Верховної Ради Микола Томенко. Іншою вимогою є запрошення на зустріч представників Об’єднаної опозиції.

Інакше, за словами Томенка, по телевізору покажуть лише вступне слово Президента, далі зустріч відбуватиметься за зачиненими дверими, і на таку зустріч іти «нема смислу».

На ранковому засiданнi в середу у вiдставку подали голова Верховної Ради Володимир Литвин та заступник голови Верховної Ради Микола Томенко.

Сьогодні біля Українського дому в Києві, де вчора опозиція розпочала акцію на захист української мови, а сьогодні мала відбуватися прес-конференція Президента, сталися сутички між народними депутатами, мітингувальниками і бійцями «Беркута», коли міліціонери відтісняли депутатів від входу до будівлі.

3 липня Верховна Рада голосами 248 депутатських карток ухвалила закон «Про засади державної мовної політики», який розширює сферу застосування російської мови. Опозиція заявляє, що закон був ухвалений із великою кількістю порушень, а, можливо, його ухвалення взагалі сфальсифіковане.
XS
SM
MD
LG