Доступність посилання

ТОП новини

Якщо Велика палата Страсбурзького суду підтвердить рішення щодо Луценка, Україна його виконає – Мін’юст


Суддя Європейського суду з прав людини зачитує рішення у справі Луценка
Суддя Європейського суду з прав людини зачитує рішення у справі Луценка
Україна виконає будь-яке рішення Великої палати Європейського суду з прав людини за позовом колишнього голови МВС України Юрія Луценка, заявляє міністр юстиції Олександр Лавринович.

«Ми його виконуватимемо», – сказав він журналістам у середу в Києві, відповідаючи на запитання про те, якими будуть дії української влади, якщо Велика палата Європейського суду з прав людини залишить у силі попереднє рішення суду за позовом Луценка.

Відповідаючи на запитання журналістів, чи є гроші на виплату компенсації екс-міністрові, Лавринович заявив: «Їх передбачено в держбюджеті України».

Європейський суд з прав людини визнав арешт Луценка таким, що порушує права людини. Таке рішення було оприлюднено 3 липня у Страсбурзі в Європейському суді з прав людини за результатами розгляду скарги екс-міністра. Суд також зобов’язав Україну виплатити Луценкові 15 тисяч євро моральної компенсації.

Це рішення не набуло чинності, і сторони мають право оскаржити його в клопотанні до Великої палати Страсбурзького суду протягом трьох місяців. Міністерство юстиції вже повідомило вчора, що таке клопотання готується і буде подане в цей термін.

У Європейському Союзі заявили, що рішення Європейського суду з прав людини у справі Луценка підтверджує занепокоєння, яке ЄС неодноразово висловлював щодо верховенства права та політично мотивованих судових процесів в Україні.
XS
SM
MD
LG