Доступність посилання

ТОП новини

В українських містах почалися безстрокові акції протесту проти мовного закону


У Харкові, Херсоні, Чернігові та деяких інших українських містах активісти оголосили про безстрокові акції протесту проти мовного закону.

На площу Свободи в Харкові вийшли близько тридцяти людей. Активісти Спілки української мови та Молодої «Просвіти» розмістилися на стільцях, каріматах та підстилках і тримають плакати «Я хочу говорити не языком, а мовою».

Як розповів Радіо Свобода один із координаторів акції Дмитро Пилипець, рішення про продовження цілодобової акції протесту активісти ухвалили сьогодні.

«Якщо нам не вдасться знайти намети, а їх вчора вночі відібрала і знищила міліція, то ми будемо протестувати на площі Свободи цілодобово на стільцях і каріматах», – сказав Пилипець.

Організатори акції стверджують, що вже направили офіційне повідомлення до мерії про проведення безстрокового протестного заходу. Наразі акція триває без конфліктів.

У Херсоні також стартувала цілодобова акція протесту, повідомляє агентство УНІАН. Участь в акції взяли представники політичних сил об’єднаної опозиції («ВО «Батьківщина», «Фронт змін», НРУ, ПРП, «За Україну», «Народна самооборона», «Громадянська позиція»), а також «Народна платформа-Собор», УРП, УНП, «ВО «Свобода», Комітет захисту української мови, КУН та інші. За даними організаторів акції, всього на мітинг зібралося близько 160 осіб.

У Чернігові свої намети у сквері імені Попудренка навпроти будівлі облдержадміністрації встановили представники партій «Фронт змін», «УДАР» та Об’єднаної опозиції «Батьківщина». Акцію підтримали активісти ВО «Свобода».

Акції проходять також У Києві, Львові, Дніпропетровську та інших містах.
XS
SM
MD
LG