Доступність посилання

ТОП новини

Мовний закон не отримав підтримку Венеційської комісії – Головатий


Закон про засади державної мовної політики не отримав підтримку Венеційської комісії (раніше про таку підтримку говорив депутат Вадим Колесніченко) і не відповідає статті 10 Конституції України. Про це в ефірі Радіо Свобода заявив народний депутат від Партії регіонів, голова підкомітету з питань Конституції України Сергій Головатий.

«Я не можу зрозуміти, як Колесніченко може нахабно брехати, що цей закон отримав підтримку Венеційської комісії? Як Колесніченко може нахабно брехати, що цей закон отримав ОБСЄ? Як Колесніченко може нахабно брехати, що цей закон відповідає Європейській хартії регіональних мов? Коли у висновках Венеційської комісії сказано зовсім навпаки, що не відповідає статті 10 Конституції України!».

Як зазначив Головатий, у висновках Венеційської комісії чітко сказано, що закон статті 10 Конституції України не відповідає

«Не відповідає міжнародним конвенціям, зокрема мовній хартії і рамковій конвенції нацменшин. Це ж написано чорним по білому у висновку Венеційської комісії».

Раніше Вадим Колесніченко заявляв, що Венеційська комісія схвалила законопроект, ініціатором якого був він та депутат Сергій Ківалов.

Венеційська комісія – дорадчий орган Ради Європи з питань конституційного права, який надає висновки про відповідність проектів законодавчих актів європейським стандартам та цінностям. Офіційна назва — Європейська комісія за демократію через право.
XS
SM
MD
LG