Доступність посилання

ТОП новини

Молоді одесити влаштували самодіяльний пікет проти закону про мови


Молоді одесити другий день поспіль влаштовують під дверима Одеської облдержадміністрації інформаційний пікет, спрямований проти нещодавно ухваленого закону про мови.

Одеські хлопці та дівчата, що не належать до жодної з партій, вирішили встановити тут свій інформаційний пост після вчорашніх мітингів протесту, що їх провели тут партії «УДАР» і «Батьківщина». Вони змінюються протягом дня, щоразу під облдержадміністрацією їх перебуває 15–25 осіб. Плакати на захист української мови час від часу зривають опоненти.

Хлопці й дівчата мають намір тримати пікет, доки законові про мови, за їхніми словами, не дадуть задній хід.

Як сказала Радіо Свобода одна з учасниць пікету Вероніка Володимирова, вчора міліціонери зібрали всі їхні дані і не пояснили, для чого. У цьому пікетувальники вбачають один позитивний момент: правоохоронцям достеменно відомо, що учасники пікету не є приїжджими з західних областей.

Інший протестувальник Георгій Содоль каже: «Ми просто тут сидимо і поширюємо свою інформацію». «Ми ніякої акції не проводимо», – наголошує він на закиди присутніх поруч молодих регіоналів, від яких протестувальники очікують на провокації.

Один із них, Антон Муравенко, не приховує, що є активістом молодіжної організації «Молоді Регіони», і каже, що протестувальники не мають дозволу на свою акцію, а відтак, за його словами, фактично є «хуліганами».

Про себе ж і своїх соратників молодий регіонал каже, що провокацій не буде, бо до парку біля облдержадміністрації вони «просто прийшли відпочити» і ні прапорів, ані транспарантів не мають.

Представники влади загалом поблажливо ставляться до активістів – один із них лише кинув на ходу: «Дівчата, працювати треба!».
XS
SM
MD
LG