Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську оголосили про початок «нового Майдану» на захист державної мови


У Дніпропетровську, на площі біля Дніпропетровського театру опери та балету, сьогодні ввечері розпочалась безстрокова акція протесту опозиційних сил на захист державної мови. Організатори акції оголосили про початок «нового Майдану».

В акції беруть участь близько сотні представників ВО «Батьківщина», «Фронту змін», «Нашої України», ВО «Свобода», низки громадських організацій. У руках вони тримають партійні прапори та Державний прапор, дехто прийшов у вишиванках. Акція не припиняється попри дощ.

Як повідомив радник голови ВО «Свобода» Андрій Денисенко, відтепер щовечора на цій площі відбуватимуться мітинги на захист української мови як єдиної державної. Місцем акції обране те саме місце, де розпочиналася Помаранчева революція у Дніпропетровську.

«Новий Майдан обов’язково буде, сьогодні ми перебуваємо на початку цього процесу, адже мовне питання, питання національної гідності – це та іскра, з якої розпочнеться нова українська революція», – сказав Андрій Денисенко.

Водночас організатори наголошують, що налаштовані винятково на мирні акції – щоденні й щовечірні мирні збори та мітинги, виставлення інформаційних наметів тощо, – і що головна мета – мобілізувати небайдужих людей.

«Цей формат дуже правильний. Хоч зараз літо і люди налаштовані відпочивати, але вони мають зрозуміти, що саме цим користується влада. Коли люди більш розслаблені, влада думає, що може змінювати Конституцію, порушувати Конституцію, зраджувати інтереси держави. Наш план дій – це мирні збори, це привертання уваги людей», – зазначив у коментарі Радіо Свобода керівник штабу об’єднаної опозиції Андрій Павелко.
XS
SM
MD
LG