Доступність посилання

ТОП новини

Від мистецької акції «Гімн рушнику» до сеансу самопіару


«Я вам завжди казала і кажу: я буду робити те, що ви скажете, я гарно виконую ваші накази й доручення і буду продовжувати це надалі» – Шлапак
«Я вам завжди казала і кажу: я буду робити те, що ви скажете, я гарно виконую ваші накази й доручення і буду продовжувати це надалі» – Шлапак
Київ – Культурно-мистецька акція «Гімн рушнику» стартувала в четвер у столичному Палаці ветеранів. Захід проводиться під патронатом голови постійної комісії Київради з питань гуманітарної політики Алли Шлапак. Відвідувачам представили понад 100 експонатів… втім листівок і газет із зображенням самої пані Шлапак було не менше. Політтехнологи говорять, що подібні дії посадовців, особливо напередодні виборів, є звичним явищем. Використовують всіх, використовують будь-яку тему, немає жодних моральних і етичних перешкод, зазначають вони.

Українці чекали на виставку рушників понад 3 роки. Вперше з ідеєю проведення такого заходу до Київської міської адміністрації звернулися працівники Музею вишивки у 2009 році. Нинішня мистецька акція мала стати підсумком багатьох років роботи зі збереження українських традицій і культурної спадщини. Втім, те, що відбувалось на відкритті експозиції, більше походило на типову передвиборчу агітацію одного з кандидатів.
Я вам завжди казала і кажу: я буду робити те, що ви скажете, я гарно виконую ваші накази й доручення і буду продовжувати це надалі
Алла Шлапак

«На цій виставці я, до речі, передала рушник, якому більше ста років. Я просто не казала, коли передавала, бо це не має значення. Головне, що він тут. Як завжди, я виконую ідеї киян, а не свої. Я дякую за те, що ми об’єднуємося навколо цих гарних ідей і маємо можливість їх проявити. Я вам завжди казала і кажу: я буду робити те, що ви скажете, я гарно виконую ваші накази й доручення і буду продовжувати це надалі» – з такими словами звернулась до відвідувачів голова постійної комісії Київради з питань гуманітарної політики і лідер об’єднання «Соціальна справедливість» Алла Шлапак.

Втім, виступом однієї пані Шлапак не обійшлося. Свою радість з приводу співпраці держави і церкви висловив голова Синодального відділу Української православної церкви у справах сім’ї, єпископ Васильківський Пантелеімон.
Дуже прекрасно, що і держава, і церква разом ідуть
єпископ Васильківський Пантелеімон

«Виставка, яка сьогодні відкрилась, проходить під патронатом Алли Василівни. Дуже прекрасно, що і держава, і церква разом ідуть, щоби освітлити ці традиції українського народу, які зображені на рушниках», – сказав єпископ.

Довершенням цієї акції стали груди листівок, календариків та газет із зображенням Алли Шлапак та об’єднання «Соціальна справедливість» на виході з приміщення палацу ветеранів, де проходить виставка.
Алла Шлапак і єпископ Васильківський
Алла Шлапак і єпископ Васильківський

Напередодні виборів політики починають грати не за правилами – політтехнолог

Експертів не дивує така поведінка чиновників. Напередодні виборів вони набагато швидше забувають про будь-які правила тактовної і чесної гри, говорить політтехнолог Олексій Голобуцький.
Я не знаю, що мають зробити громадські діячі, щоб вже нижче впасти. Використовують всіх, використовують будь-яку тему, не соромляться нічого і жодних немає моральних і етичних перешкод
Олексій Голобуцький

«Я не знаю, що мають зробити громадські діячі, щоб вже нижче впасти. Використовують всіх, використовують будь-яку тему, не соромляться нічого і жодних немає моральних і етичних перешкод. Головне – заробляти: гроші, вплив, все що завгодно, або в кого на що вистачить розуму», – сказав Радіо Свобода Голобуцький.

Однак, експерт зауважує, що не слід всю вину перекладати на плечі політиків. Байдужість і споживацький характер нашого суспільства – значно більша проблема сьогодні, наголошує Олексій Голубуцький.
В країні, де половина населення ділиться на форумах: чи правильно зробили, що зґвалтували і спалили дівчину, чи вона проститутка, то які в цій країні можуть бути моральні якості
Олексій Голубуцький

«Громадянського суспільства нема… і визначити кордон нікому. Немає моральних авторитетів, – каже він. – В країні, де половина населення ділиться на форумах: чи правильно зробили, що зґвалтували і спалили дівчину, чи вона проститутка, то які в цій країні можуть бути моральні якості?»

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG