Доступність посилання

ТОП новини

Акції на підтримку української стануть більш масштабними, каже опозиція


Микола Томенко
Микола Томенко
Опозиція продовжуватиме акцію протесту доки не переконається у тому, що закону про засади державної мовної політики не нададуть чинності, заявив заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко.

«Тактична перемога – на день закриття сесії закон не підписаний – не є стратегічною перемогою. За цю стратегічну перемогу, щоб не було мовного законодавства ще доведеться віддати багато сил і боротьби», – сказав він.

Відтак, заявив Микола Томенко, опозиція планує збільшити кількість акцій протесту.

«Ми продовжуємо акції, можливо вони будуть іншого виміру, скажімо, акції протестні по всій території країни, біля адміністративних органів влади. Наша вся фракція у повному складі вирушає 10 липня у Харків на засідання суду, крім чергових депутатів, які будуть у Києві, біля Українського дому. Якщо виникне ситуація підписання законопроекту або позачергового засідання, ми будемо на місці приймати рішення», – сказав Томенко.

Сьогодні лідер фракції Партії регіонів заявив, що швидше за все, Рада протягом 10 днів збереться на позачергову сесію, зокрема, щоб провести голосування з приводу відставки Миколи Томенка.

На ранковому засіданні 4 липня Голова Верховної Ради Володимир Литвин та його заступник Микола Томенко заявили, що подають у відставку. Приводом для таких рішень стало голосування за закон «Про засади державної мовної політики».

3 липня Верховна Рада голосами 248 депутатських карток ухвалила закон «Про засади державної мовної політики», який розширює сферу застосування російської мови. Опозиція заявляє, що закон був ухвалений із великою кількістю порушень, а, можливо, його ухвалення взагалі сфальсифіковане. З цього приводу в багатьох містах України оголосили безстрокові акції протесту.
XS
SM
MD
LG