Доступність посилання

ТОП новини

ОБСЄ допоможе порозумітися українським журналістам та силовикам


Сьогодні у Києві презентовано проект ОБСЄ «Удосконалення практики взаємодії між правоохоронними органами та працівниками ЗМІ». Відповідний проект ініційовано Адміністрацією Президента, МВС України, координатором проектів ОБСЄ в Україні та незалежним Інститутом масової інформації.

Як поінформувала Радіо Свобода виконавчий директор Інституту, координатор проекту Вікторія Сюмар, його завдання полягає у вивченні європейських практик забезпечення співпраці між силовиками та журналістами, та забезпечення безпеки журналістів під час виконання ними професійних обов’язків.

«Проект передбачає розробку тренінгової та методологічної програми, яка дасть можливість працівникам МВС побачити цей міжнародний досвід. Він буде поширений через методичні посібники у різних регіонах України, ними можуть скористатись різні органи влади. Також будуть проведені 4 тренінги, за участю працівників МВС, які працюють на місцях, з усіх регіонів України: тренінги відбуватимуться спільно з журналістами».

Програма тренінгів включає вивчення юридичних та практичних аспектів взаємодії правоохоронців, силовиків та журналістів; вивчення досвіду європейських держав у царині доступу ЗМІ до публічної інформації та висвітлення роботи поліції, зазначила Сюмар.

«Відправною точкою» проекту став спеціальний семінар для представників Управління державної служби охорони України, який провели експерти ОБСЄ. У цілому, проект розроблений фахівцями ОБСЄ та українськими експертами з урахуванням міжнародних практик співробітництва між правоохоронними структурами та ЗМІ, повідомив менеджер київського Офісу Координатора проектів ОБСЄ Тігран Карапетян.
XS
SM
MD
LG