Доступність посилання

ТОП новини

За фактами подій біля Українського дому порушені 4 кримінальні справи


Міліція біля Українського дому в Києві, 5 липня 2012 року
Міліція біля Українського дому в Києві, 5 липня 2012 року
Прокуратура Києва порушила чотири кримінальні справи за фактом подій, що сталися біля Українського дому 4 липня.

Як повідомляє прес-служба столичної прокуратури, справи порушено за результатами розгляду заяв, що надійшли від правоохоронців, щодо чинення опору працівникам міліції та завдання їм тілесних ушкоджень під час виконання ними службових обов’язків.

За інформацією прокуратури, порушена справа за фактом опору заступнику командира полку ДПС ДАІ при ГУ МВС України в Києві, який намагався припинити рух автомобіля на тротуарну частину біля Українського дому, де було скупчення людей (частина 2 статті 342 Кримінального кодексу України – опір представнику правоохоронного органу). Він намагався не допустити наїзду на людей, що стояли на тротуарі, сказано в повідомленні.

«До правоохоронця підійшли троє громадян, один з яких сів у цей припаркований автомобіль і продовжив рух, а двоє інших, застосовуючи фізичну силу, відштовхнули правоохоронця, зірвали погони з форменого одягу й утримували його, обмежуючи можливість пересування», – йдеться в повідомленні.

Три інші кримінальні справи порушені за фактами завдання тілесних ушкоджень працівникам столичної міліції (частина 2 статті 345 Кримінального кодексу України – погроза або насильство щодо працівників правоохоронного органу).

Наразі постраждалі правоохоронці перебувають на лікуванні, один – зі струсом мозку, інші – із забоями і тілесними ушкодженнями середньої тяжкості.

У день ухвалення мовного законопроекту біля будівлі Українського дому почали збиратися захисники української мови, щоб висловити протест проти ухвалення законопроекту. Деякі народні депутати оголосили голодування.

3 липня Верховна Рада голосами 248 депутатських карток ухвалила суперечливий закон, який значно розширює сферу застосування російської мови. Опозиція каже про численні порушення і ймовірну фальсифікацію результатів голосування і заявляє про те, що Литвин не має права підписувати закон. Фракція Партії регіонів заявляє, що підписати закон – це обов’язок спікера.
XS
SM
MD
LG