Доступність посилання

ТОП новини

Луценко вимагає відводу прокурорів


Юрій Луценко
Юрій Луценко
Колишній міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявив відвід представникам державного обвинувачення Дмитрові Лобаню, Віктору Клименку і Євгену Зінченку.

За повідомленням кореспондента Радіо Свобода, свій відвід підсудний у справі про організацію незаконного стеження мотивував рішенням Європейського суду з прав людини у справі «Луценко проти України», який, за його словами, визнав незаконними дії прокурорів.

Оголосивши відвід, Луценко почав кричати на прокурорів. Звертаючись до одного з них, він зокрема заявив: «Не відводь очі, мерзото, це ти винен, що я 18 місяців сидів у кам’яному мішку. Це ти винен, що держава зазнала збитків за рішенням Європейського суду».

Прокурори назвали заяву про свій відвід із боку Луценко необґрунтованою й емоційною.

Наразі суддя Ганна Медушевська у нарадчій кімнаті вирішує питання, задовольняти чи не задовольняти відвід, про який заявив колишній міністр.

Раніше на сьогоднішньому засідання Луценко вже заявляв відвід головуючій судді.

Європейський суд із прав людини в своєму рішенні, оголошеному 3 липня, встановив, що Україна порушила низку статей Конвенції про захист прав людини і основних свобод стосовно затримання і подальшого арешту Луценка. При цьому рішення Страсбурзького суду ніяк не стосується судових справ проти Луценка.
XS
SM
MD
LG