Доступність посилання

ТОП новини

Під Українським домом голодує вже дев’ять людей (ФОТО)


Учасники голодування на брифінгу біля Українського дому в Києві
Учасники голодування на брифінгу біля Українського дому в Києві
На Європейській площі в Києві голодують уже дев’ятеро осіб. Серед них – як студенти, так і старші люди, із Києва, Запоріжжя, Вінниці, Івано-Франківська, Донецька та Дніпропетровська.

Мітингувальники провели брифінг, на якому наголосили, що їхнє голодування не є продовженням опозиційних демонстрацій 3–6 липня, хоча також має на меті скасування закону про державну мовну політику.

На акції заборонено використання політичної символіки, винятком є намет Української народної партії, під яким збирають підписи проти згаданого закону.

«Ми тут перебуватимемо до кінця: або поки не буде заяви про виконання наших вимог, або поки нам не стане зовсім погано», – говорить одна із голодувальниць Ольга Довганюк.



За словами протестувальників, їм допомагають небайдужі кияни: приносять воду в пляшках, ковдри. Учасники акції розповіли, що страждають від спеки: в центрі Києва настільки жарко, що білок яйця, яке поклали на гранітних сходах перед Українським домом, згорнувся і побілів.

Під час опозиційної демонстрації депутат Арсеній Яценюк обіцяв, що на Європейській щодня чергуватиме хоча б один народний депутат, але поки що жодного «чергового» помічено не було, зауважила голодувальниця Катерина Аврамчук.

Кількість учасників акції, що не голодують, постійно змінюється. Оргкомітет остерігається провокацій.



Серед мітингувальників чергують волонтери-медики: під’їзд до Українського дому, в тому числі – і для машини швидкої – заблокований легковиками.

Вранці активісти повідомляли про те, що на верхньому майданчику перед Українським домом, з тіні якого демонстрантів відтіснили після опозиційного мітингу, щось монтують. Тепер видно, що це великий рекламний банер. Він займає майже увесь майданчик.

XS
SM
MD
LG