Доступність посилання

ТОП новини

Судмедекспертам потрібен ще час для надання висновку про здоров’я Тимошенко


Судово-медичним експертам потрібен додатковий час для надання комісійного висновку про стан здоров’я колишнього Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко через її відмову від огляду, повідомляє сайт Харківської обласної державної адміністрації.

«Повідомляємо про те, що Юлія Тимошенко написала заяву, у якій без мотивації відмовилася від огляду судово-медичними експертами, що фактично затягнуло процес підготовки висновку. Згідно з вимогами законодавства, судово-медична експертиза наразі проводиться шляхом вивчення експертами медичної документації Юлії Тимошенко та матеріалів справи. Через відмову від особистого огляду, а також із причини великого обсягу наданої медичної документації, яка підлягає ретельному вивченню, судово-медичні експерти 7 липня повідомили судові про необхідність додаткового терміну для надання комісійного висновку», – мовиться в повідомленні, оприлюдненому на сайті облдержадміністрації.

Сьогодні ж захисник колишнього прем’єра заявив, що у матеріалах кримінальної справи проти Тимошенко поки немає документів щодо проведення судмедекспертизи стану її здоров’я.

Київський районний суд Харкова під час засідання у справі корпорації «Єдині енергетичні системи України» 25 червня ухвалив рішення призначити судово-медичну експертизу стану здоров’я Тимошенко. Еквсертиза має дати відповіді на питання суду, чи здатна Тимошенко сприймати інформацію та відповідати на запитання суду і сторін процесу, а також чи має обвинувачувана медичні протипоказання для участі в судових засіданнях. Проведення судмедекспертизи було доручено Харківському обласному бюро судово-медичної експертизи. Наступне засідання у справі ЄЕСУ, за нині чинними рішенням суду, має відбутися 10 липня.
XS
SM
MD
LG