Доступність посилання

ТОП новини

Суд у Росії далі лишає учасниць Pussy Riot за ґратами


Надія Толоконнікова, Марія Альохіна, Катерина Самуцевич (зліва направо на комбінованому фото)
Надія Толоконнікова, Марія Альохіна, Катерина Самуцевич (зліва направо на комбінованому фото)
Московський міський суд у столиці Росії залишив сьогодні під арештом до 24 липня всіх трьох арештованих дівчат, звинувачуваних у тому, що вони здійснили хуліганство як учасниці акції протесту жіночого панк-гурту Pussy Riot.

Суд відмовився задовольнити клопотання адвокатів Надії Толоконнікової, Марії Альохіної і Катерини Самуцевич, які просили обрати їм інший запобіжний захід, не пов’язаний із обмеженням свободи, і залишив чинним уже друге рішення суду нижчої інстанції продовжити їхній досудовий арешт.

Дівчат обіцяли взяти на поруки 53 російські громадські і культурні діячі.

Слідство стверджує, що затримані брали участь в акції протесту наприкінці лютого проти влади нинішнього президента й попереднього прем’єр-міністра Росії Володимира Путіна, яку гурт провів у храмі Христа-Спасителя в Москві, виконавши пісню зі словами «Богородице-Діво, Путіна прожени», і назвав її «панк-молебнем». Усі троє відкидають висунені їм звинувачення в хуліганстві.

Раніше термін досудового затримання всіх трьох, арештованих іще в лютому, вже продовжували, він збігав 24 червня.

Дата судового процесу над ними досі не визначена. У разі визнання винними їм може загрожувати до семи років ув’язнення.

Учасниці жіночого панк-гурту Pussy Riot, яких загалом понад десять, завжди виступають у масках і під псевдо, не розголошуючи, хто вони.
XS
SM
MD
LG