Доступність посилання

ТОП новини

Парламентська асамблея НАТО просить відпустити Тимошенко до Німеччини


Парламентська асамблея НАТО просить українську владу дозволити виїзд екс-прем’єру Юлії Тимошенко на лікування до Німеччини, повідомив в інтерв’ю газеті «Голос України» голова ПА НАТО Карл Ламерс.

«Німеччина запропонувала Тимошенко приїхати бодай на коротке лікування. 257 членів Парламентської асамблеї НАТО підтримують цю ідею і просять українську владу дозволити опозиціонерці відбути на лікування до Німеччини й потім повернутися в Україну», – сказав він.

«Під час розмови зі мною Тимошенко з цим погодилася і запевнила, що повернеться на батьківщину. Це питання я обговорював із Прем’єр-міністром і міністром закордонних справ (України – ред.)», – наголосив Ламерс.

Голова Парламентської асамблеї НАТО зустрічався з Тимошенко 3 липня.

11 жовтня 2011 року Печерський районний суд Києва засудив Тимошенко до семи років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів із Росією в 2009 році. Вона відбуває покарання в Качанівській виправній колонії в Харкові з кінця грудня 2011 року.

Захист неодноразово заявляв про проблеми зі здоров’ям ще під час її перебування в Київському СІЗО й вимагав обстеження незалежними медиками, оскільки Тимошенко не довіряє українським лікарям. 9 травня Тимошенко перевели з колонії до Центральної клінічної лікарні №5. Тактику та медикаментозне лікування екс-прем’єра в ЦКЛ №5 визначають німецькі лікарі з клініки «Шаріте».
XS
SM
MD
LG