Доступність посилання

ТОП новини

Вдова Арафата просить Францію розслідувати смерть палестинського лідера


Ясира Арафата палестинці пам’ятають і поважають
Ясира Арафата палестинці пам’ятають і поважають
Вдова колишнього палестинського лідера Ясира Арафата Суга подасть у Франції клопотання про те, щоб там здійснили розслідування щодо смерті її чоловіка в військовому шпиталі 2004 року, повідомив сьогодні її адвокат у Парижі.

Влада Палестинської національної адміністрації днями схвалила запит про ексгумацію тіла Арафата і взяття зразків для нових досліджень після того, як пролунали припущення, що його могли отруїти полонієм. Зокрема, одна зі швейцарських лабораторій заявила, що виявила підвищений рівень цієї радіоактивної і отруйної речовини в речах, якими палестинський лідер, як кажуть, користувався в останні дні свого життя. Їх передала для лабораторного дослідження вдова Арафата.

Ясир Арафат помер у військовому шпиталі у Франції в листопаді 2004 року, за словами французьких лікарів, від широкого інсульту і тромбогеморагічного синдрому через кілька тижнів після того, як його здоров’я різко погіршилося, і причини цього погіршення не змогли встановити точно.

Полоній був свого часу, як вважають, використаний для вбивства колишнього агента російських спецслужб Олександра Литвиненка – він помер у 2006 році в Лондоні, де отримав притулок, а потім і британське громадянство.
XS
SM
MD
LG