Доступність посилання

ТОП новини

Кличко наражається на ризик «тігіпкізації» (огляд преси)


Київ – Із наближенням виборів політична ситуація все більше поляризуватиметься, перетворюючись на чорно-білу: з одного боку – Партія регіонів, з другого – Об’єднана опозиція «Батьківщина». Відтак, як зазначає газета «День», Віталієві Кличку буде необхідно визначатися: або він гратиме разом із опозицією, або претендуватиме на роль «третьої сили», наражаючись на ризик «тігіпкізаціїї». Одна із головних тем, на яких будуватиметься кампанія Партії регіонів, – це, як переконує видання, соціальні ініціативи Президента Віктора Януковича, до яких традиційно вдаються регіонали з 2004 року. При цьому вони скромно мовчать, що повномасштабна реалізація таких ініціатив може призвести до негативних економічних наслідків, серйозної інфляції, зубожіння населення, зауважує «День».

Останнім часом депутати активно шукають можливість отримати додаткові надходження в держбюджет. Найпростіший спосіб – підвищення податків і зборів, які лягають на плечі співвітчизників. Як зауважує газета «Факти», особливою популярністю в урядовців і парламентаріїв користуються усілякі акцизні збори. Ось і зараз держава готує їх чергове збільшення, причому майже на всі підакцизні товари. Конкретніше видання розповідає в статті «З нового року можуть суттєво подорожчати горілка, цигарки та бензин».

Українські птахівники вирішили боротися за місце на полицях супермаркетів і вимагають заборонити надмірний експорт курятини та свинини в країну. Адже цього року поставки імпортної і далеко не завжди якісної курятини в Україну збільшилися вдвічі, а свинини – більш ніж утричі. Докладніше з проблемами вітчизняних товаровиробників знайомлять «Економічні відомості» у публікації «Імпорту обріжуть крила».

Цього року за кордоном хочуть відпочити 45 відсотків українців, засвідчують соціологи. І далеко не всі планують мандрувати, вдаючись до послуг тур фірм. Про те, які проблеми чатують на індивідуальних туристів і як їх уникнути розповідає газета «Голос України» у матеріалі «Вирушаємо в євротур: поради для мандрівників».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG