Доступність посилання

ТОП новини

Об’єднана опозиція просить у громадян інформації про своїх кандидатів – Пишний


Андрій Пишний, архівне фото
Андрій Пишний, архівне фото
Заступник керівника виборчого штабу об’єднаної опозиції «Батьківщина» Андрій Пишний закликав у середу громадських активістів та небайдужих громадян надавати інформацію про потенційних кандидатів опозиції, щоб скласти про них максимально повне враження.

Виступаючи на прес-конференції в Дніпропетровську, він заявив: «Ми також зацікавлені в тому, щоб знати все, що, можливо, наш кандидат і хотів би приховати. Адже саме партія буде нести відповідальність за діяльність цього депутата, тож ми маємо прогнозувати його поведінку. Зрозумійте, коли ми висуваємо того чи іншого кандидата, ми показуємо його не тільки громаді для обговорення, а ще й владі. І тут на нього починається страшенний тиск усіма можливими законними й незаконними методами».

За його словами, об’єднана опозиція завершить перемовини і оприлюднить прізвища своїх потенційних кандидатів на участь у виборах до Верховної Ради за два тижні.

Центральний штаб об’єднаної опозиції «Батьківщина» оприлюднить списки всіх кандидатів, які планують іти за мажоритарними округами і за партійним списком, із біографіями та деклараціями про доходи, для громадського обговорення, додав Пишний.

Він також повідомив, що опозиція розгортає загальнонаціональну кампанію збору інформації щодо фактів підкупу та тиску на виборців: усі дані передаватимуть міжнародним спостерігачам.

«Сьогодні на рівні центрального виборчого штабу буде відкрита «гаряча» лінія, на яку українці, люди, які мають інформацію стосовно підкупу, стосовно фактів тиску, можуть телефонувати. Наші юристи допоможуть це оформити, і не просто оформити – нададуть юридичний захист», – сказав Андрій Пишний.
XS
SM
MD
LG