Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську протестують проти рейдерів


Протест у Дніпропетровську 12 липня
Протест у Дніпропетровську 12 липня
Близько ста членів дніпропетровських садових товариств сьогодні пікетували Дніпропетровську облдержадміністрацію, протестуючи проти захоплення їхніх земельних ділянок.

За повідомленням кореспондента Радіо Свобода, у руках літні люди тримали плакати з написами «Владо, дай нам жити!», «Зупинимо рейдерство!», «Земля і воля!».

За словами учасників акції, власники городів і дач вздовж Дніпра відстоюють право власності на свої земельні ділянки з 2007 року: саме тоді їхні документи загубилися у процесі внесення у земельний кадастр. Скориставшись цим, кажуть люди, невідомі особи почали будувати котеджне містечко на землі, яка 30 років належала городникам.

Як зазначили протестувальники, мова йде про ділянку площею у понад 7 гектарів, де розташовуються городи і дачі півтори тисячі людей, переважно пенсіонерів.

«Люди виживали за рахунок городини, яку самі там вирощували. Зараз понад 60 городів разом з урожаєм городини, культурними деревами, кущами, виноградниками вигортає бульдозер. Ніхто не звертає уваги також на унікальний дубовий гай, екологію, лінії електропередач. Численні звернення в усі інстанції мають лише ефект відписок та бездіяльності», – зазначив представник протестувальників Костянтин Писаревський.

Учасники акції також висловили припущення, що за будівельниками ймовірно стоять високопосадовці, оскільки ні міськрада, ні управління земельних ресурсів не реагує на протести прокуратури і не чинить перешкод забудовникам.

Міліція відтіснила протестувальників від облдержадміністрації, перекривши площу турнікетами. Свої дії правоохоронці мотивували забороною суду на масові зібрання, однак ніяких документів не показали.

В облдержадміністрації у четвер від офіційних коментарів утрималися, пообіцявши городникам з’ясувати ситуацію до наступного понеділка.
XS
SM
MD
LG