Доступність посилання

ТОП новини

Уряд Канади проситиме Україну звільнити Тимошенко


Парламент Канади закликав уряд звернутися до керівництва України з вимогою негайно звільнити колишнього прем’єра Юлію Тимошенко та припинити політично вмотивоване кримінальне переслідування опозиційних політиків. Про це у Києві повідомив член канадського парламенту, парламентський секретар міністра закордонних справ Канади Боб Декерт.

«Уряд та парламент Канади дуже занепокоєні станом здоров’я пані Тимошенко, її лікуванням та ставленням до неї. А також тим, що виглядає, як політичне переслідування. Ми були дуже розчаровані рішенням суду не задовольнити прохання її захисників і не продовжити розгляд цієї справи. Комітет у закордонних справах парламенту Канади склав свою доповідь стосовно демократичних інституцій в Україні. Перш за все, ми закликали уряд Канади звернутися до України щодо негайного звільнення пані Тимошенко, а також стосовно інших в’язнів, справи стосовно яких є очевидно політично вмотивовані», – заявив Декерт.

Також, за словами канадського парламентаря, уряд Канади проситиме Україну надати належну медичну допомогу ув’язненим Юлії Тимошенко, Юрію Луценку та Валерію Іващенку.
XS
SM
MD
LG