Доступність посилання

ТОП новини

«Український Дім. Івано-Франківськ» починає акції протесту


«Щурячі перегони» на Вічевому майдані в Івано-Франківську, 13 липня 2012 року
«Щурячі перегони» на Вічевому майдані в Івано-Франківську, 13 липня 2012 року
Молодіжна ініціатива «Український Дім. Івано-Франківськ» оголосила сьогодні про початок безстрокової акції, на Вічевому майдані в Івано-Франківську з’явилися перші намети, повідомляє кореспондентка Радіо Свобода.

Як протест проти «мовного закону» та на підтримку учасників протесту в Києві першим голодування оголосив комендант наметового містечка Микола Гавриляк, завтра долучаться нові активісти.

За словами юнака, вони вимагають, щоб Президент не підписував закону про мову, а також висувають свої вимоги й до опозиції: «жоден із депутатів, які голосували чи за Харківські угоди, чи за прийняття Податкового кодексу, чи за закон про мови, не повинен ввійти в наступну
Верховну раду».

Першою ж акцією стали 20-хвилинні «щурячі перегони» на Вічевому майдані. Щурі, що символізують різні опозиційні партії, змагалися за «язик» під наглядом «кота-регіонала». Кота тримав Дмитро Романюк, який свого часу кинув яйце у Віктора Януковича.

За його словами, акція має символічний характер, її мета – «заклик до опозиційних партій об’єднатися у боротьбі з великим жирним котом», а поєднання 13-го числа і п’ятниці вибрали не випадково, бо саме тоді «вся «нечисть» вилазить назовні».

Як і в Києві, в Івано-Франківську на Вічевому майдані будуть виступи прикарпатських літераторів, музикантів на підтримку української мови, демонструватимуть фільми на великому екрані.

Організатори молодіжної ініціативи «Український Дім. Івано-Франківськ» вважають, що такі невеликі наметові містечка створюватимуться й в інших містах України.

У молодіжну ініціативу «Український Дім. Івано-Франківськ» об’єдналися десять молодіжних організацій. Як наголосив один із співорганізаторів Тарас Зень, це аполітичний рух, тож «використання партійної символіки розглядатиметься як провокація». «Потрібно об’єднатися під жовто-блакитним прапором, а не брати в руки кольорові прапори», – сказав він.
XS
SM
MD
LG