Доступність посилання

ТОП новини

На Дніпропетровщину приїхав найкоротший у світі кінофестиваль


У Дніпродзержинську в ніч з суботи на неділю відбувся показ конкурсної програми кінофестивалю «Відкрита ніч. Дубль 16». За інформацією з місцевого музею міста, упродовж ночі глядачам продемонстрували 45 короткометражних фільмів, створених у жанрі ігрового, документального кіно, анімації, які брали участь у цьогорічному фестивалі «Відкрита ніч» у Києві.

Зокрема, у рамках показу відбулася прем’єра роботи режисера Микити Лиськова «Вузлик» і ретроспективний показ робіт низки українських режисерів.

За словами організаторів, захід мав на меті ознайомити поціновувачів українського кіно на Придніпров’ї зі зразками професійних, дебютних та альтернативних кіно-відеоробіт вітчизняних кінематографістів за останній рік.

Як повідомили організатори, цей фестиваль найкоротший в світі: він триває всього одну коротку літню ніч. Ініціював та створив «Відкриту ніч» кінорежисер Михайло Іллєнко, нині його незмінний президент і арт-директор. Першим головою першого журі був брат Михайла, відомий режисер та оператор Юрій Іллєнко.
XS
SM
MD
LG