Доступність посилання

ТОП новини

Обама відстоює свою політику податків


Нью-Йорк – Президент США Барак Обама закликає Конгрес ухвалити його пропозицію щодо політики оподаткування. Йдеться про скорочення податків для тих, чиї прибутки не перевищують чверті мільйона доларів на рік. Для всіх інших податки мають зрости. Проти плану президента-демократа виступають республіканці, а також деякі впливові однопартійці Барака Обами.

Наприкінці року закінчується черговий однорічний термін дії закону про скорочення податків, ухвалений ще за президентства Джорджа Буша.
З огляду на затяжну рецесію, Президент Барак Обама погодився ще на рік продовжити дію цього закону. Він схвалює цю ідею республіканців, але з істотною поправкою: податки скорочувати, але не для всіх, а лише для тих, хто заробляє не більше 250 тисяч доларів на рік, а якщо заробляє більше, то не оподатковувати цю частину прибутку.

«Від першого січня податки мають підвищитися для десятків мільйонів американців, – заявив Барак Обама, виступаючи у Білому домі. – Я вважаю, що це завдасть тяжкого фінансового удару родинам середнього класу. Тому я закликав Конгрес негайно зупинити підвищення податків з 1-го січня, щоб захистити від удару будь-якого американця з першою частиною доходу у 250 тисяч доларів».

Тих, хто має більші статки, Обама зараховує до багатих. За його підрахунками, це 2 відсотки населення.

Мільйон доларів – рамки середнього класу

Не всі демократи підтримують заклик Обами. Чарльз Шумер, голова Комісії правил та регулювань Сенату, і Ненсі Пелосі, лідер демократичної меншості Палати представників, заявили, що рівнем доходів середнього класу слід вважати один мільйон доларів, і що таких людей не слід обтяжувати новими податками.

Щодо республіканців, то вони взагалі проти підвищення податків. Від імені Республіканської партії з відповіддю президентові Обамі виступив Роб Портмен, сенатор від Огайо.

«Замість того, щоб полегшити тягар тих, хто створює нові робочі місця, президент знову закликає до масового збільшення податків на майже мільйон малих бізнесів, що дають роботу десяткам мільйонів американців, – заявив Портмен. – Підвищення податків роботодавцям у період браку робочих місць має приблизно такий самий сенс, як перекриття водопостачання під час посухи».

Сенатор наголосив, що рівень безробіття понад 8 відсотків тримається найдовше від часів Великої депресії 30-тих років минулого століття.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG