Доступність посилання

ТОП новини

На Яворівському полігоні почалися навчання


Львів – 16 липня на Яворівському полігоні, що на Львівщині, розпочинаються найбільші цьогоріч міжнародні військові навчання «Репід Трайдент-2012», у яких беруть участь майже півтори тисячі військових із 15 країн світу. Триватиме військовий вишкіл до 27 липня.

На Яворівський полігон прибули військовослужбовці з країн Європи і Північної Америки, які входять до Північноатлантичного альянсу. Найчисленішою є група українських військових, це близько 900 солдатів та офіцерів Сухопутних військ. Американський військовослужбовців прибуло більше 160.

Солдати та офіцери вчитимуться виконувати завдання під час операції у складі багатонаціональних сил, розповів речник Західно- Оперативного командування Олександр Поронюк.

«Військовослужбовці відпрацьовуватимуть заходи взаємодії і співробітництва різних країн світу, які виконуватимуться у гарячих точках, зокрема, як вирішувати конфлікти вже військовим методом», – каже Олександр Поронюк.

Такі навчання покращують рівень фаховості українських військовослужбовців
Сьогодні українські військовослужбовці беруть участь у міжнародних військових місіях в Ліберії, Конго, Афганістані. Військові експерти опрацювали для навчань на полігоні сценарій, який розгортається в афганській провінції Забул. Ця ситуація реально відбувалась під час служби американського військового контингенту в Афганістані.

На Яворівському полігоні проходитимуть вишкіл і щодо надання медичної допомоги, евакуації потерпілих. Медичне забезпечення під час навчань –найвищого сучасного рівня. Результати навчань продемонструють наскільки готовими є військові з 15 країн світу спільно виконувати бойові, спеціальні завдання у складі багатонаціональних сил НАТО, ЄС, ООН.

За словами військового експерта центру досліджень армії, конверсії та озброєння Сергія Згурця, міжнародні навчання, такого рівня як «Репід Трайдент-2012», покращують рівень фаховості українських військовослужбовців під час миротворчих операцій, дозволяють набути новий досвід співпраці з військовими з інших країн. Особливо в умовах, коли фінансування на бойове навчання і навчання загалом української армії виглядає дуже сутужно, наголошує експерт. Збройні сили України, на думку експерта, демонструючи своє вміння і можливість знаходити спільну умову з військовослужбовцями з інших країн, можуть бути містком до збереження поваги до української держави.
  • Зображення 16x9

    Галина Терещук

    В ефірі Радіо Свобода – з 2000 року. Закінчила факультет журналістики Львівського національного університету імені Франка. Маю досвід роботи на телебаченні і в газеті.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG