Доступність посилання

ТОП новини

У Дубно відбувся Всеукраїнський фестиваль рок та поп-музики «Тарас Бульба»


Володарі Гран-прі гурт «Ріплей»
Володарі Гран-прі гурт «Ріплей»
Сьогодні вночі у місті Дубно на Рівненщині завершився п’ятнадцятий Всеукраїнський фестиваль рок-та поп-музики «Тарас Бульба».

Гран-прі вестивалю отримав молодий гурт «Ріплей» із Луцька. Музиканти грають разом два роки в стилі інді-рок і вже брали участь у західноукраїнських фестивалях «Рурисько», «Володимир», «Бандерштат», «Кордон 835», «Молода Галичина», всеукраїнській акції «Серце до серця». Як розповіла Радіо Свобода солістка гурту Маргарита Тишкевич, восени володарі Гран-прі планують завершити роботу над дебютним альбомом та першим відеокліпом.

Першу премію «Тараса Бульби-2012» виборов гурт «Дзвони сонця» з міста Городок на Львівщині, друге і третє відповідно посіли кияни – гурти «DASH» і «А4». Дипломантами стали рівненський «Farinhate» і львівський «FireJam».


Всупереч усталеній традиції, організатори перенесли фестиваль з центральної площі міста поблизу Дубенського замку до міського стадіону. Одна з причин – музиканти були вимушені зробити фестиваль платним, адже колишні меценати – підприємці і міська влада –повідомили про неспроможність цього року повністю фінансувати захід. Однак ініціатори фестивалю в жодному разі не збираються покинути ідею сприяти розвитку української рок-музики, якій нині важче пробитися в ефір, ніж російській попсі, розповів виконавчий директор фесту Микола Арсенюк. «Тарас Бульба» примітний тим, що підтримує досі невідомі таланти, котрі з часом набувають «зіркового» статусу.

Хед-лайнерами цьогорічного «Бульби» були колишній переможець фестивалю – роковий гурт «Анна» – і група «Мандри».

У Дубно відбувся Всеукраїнський фестиваль рок-та поп-музики «Тарас Бульба»
XS
SM
MD
LG