Доступність посилання

ТОП новини

В Івано-Франківську триває протест проти мовного закону, двоє голодують


Голодувальники в Києві
Голодувальники в Києві
У центрі Івано-Франківська, на Вічевому майдані, активісти молодіжних громадських організацій у рамках молодіжної ініціативи «Український дім. Івано-Франківськ» із вечора п’ятниці, 13 липня, продовжують безстрокову акцію протесту проти мовного закону.

20-річний студент Микола Гаврилюк голодує вже третю добу – з п’ятниці, в суботу до нього приєднався і 49-річний житель області.

Микола Гаврилюк зазначив, що протестувальники вимагають від керівництва країни не підписувати мовного закону, від політиків – не піаритися на мовному питанні, а від лідерів опозиційних партій – не вносити до списку на парламентські вибори тих, хто голосував за харківські угоди, Податковий кодекс і мовний закон. Гаврилюк наголосив, що акція позапартійна, тому тут немає ніякої партійної символіки.

Також він очікує, що від понеділка наметове містечко розростеться. А наступного тижня тут почнуть реєструвати охочих поїхати до Києва і продовжити там спільні акції протесту.

На площі стоять шість наметів, де постійно перебуває близько десяти молодих людей. У молодіжну ініціативу «Український дім. Івано-Франківськ» об’єдналися лідери десяти молодіжних громадських організацій.
XS
SM
MD
LG