Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція подає в суд на Януковича за «узурпацію влади» – Яценюк


Об’єднана опозиція розпочала акцію «Україна проти Януковича» й має намір подати позов проти Президента України до Вищого спецсуду з розгляду цивільних і кримінальних справ.

«Ми оголосили минулої п’ятниці про розширення акції та оголошення всеукраїнської акції «Україна проти Януковича». Цю акцію ми розпочинаємо в усіх обласних і районних центрах», – сказав голова ради об’єднаної опозиції «Батьківщина» Арсеній Яценюк на прес-конференції в понеділок.

«Янукович – головна фігура, з якою пов’язані всі проблеми в Україні», – додав він.

«Мета цієї акції – звернення до громадян України з метою підтримки позову опозиції проти Президента Януковича. Опозиція звертається з позовом до Вищого спецсуду стосовно узурпації влади Президентом Януковичем», – зазначив Яценюк.

Яценюк також наголосив, що усі рішення Януковича після скасування конституційної реформи 2004 року є нелегітимними, оскільки після цього необхідно було провести дострокові президентські вибори у зв’язку з іншим обсягом повноважень глави держави.

Також Яценюк оголосив про розширення акції «Україна проти Януковича» та проведення кампанії зі збору підписів під позовом на Президента.
XS
SM
MD
LG