Доступність посилання

ТОП новини

Румунія: Траян Бесеску називає себе жертвою опонентів


Траян Бесеску після виступу в румунському парламенті минулого тижня
Траян Бесеску після виступу в румунському парламенті минулого тижня
Президент Румунії Траян Бесеску, чиї повноваження були припинені за рішенням парламенту, заявив, що став жертвою своїх корумпованих політичних опонентів.

Виступаючи у понеділок на румунському телебаченні, Бесеску відзначив, що Соціал-ліберальний союз, який нині перебуває при владі, спровокував нинішню ситуацію, щоб уникнути початку антикорупційних розглядів щодо низки членів цієї коаліції.

Питання про те, чи буде Бесеску остаточно усунений від влади або ж повернеться до виконання обов’язків, винесли на загальнонаціональний референдум 29 липня.

Опоненти глави держави на чолі з прем’єр-міністром Віктором Понтою звинувачують Траяна Бесеску в перевищенні повноважень при ухваленні низки політичних рішень.

Сам Бесеску зізнався, що три важких кризових роки, які змусили владу Румунії піти на певні соціальні заходи, підірвали його популярність серед громадян. Однак, за його словами, він не бореться за посаду. «Це моя боротьба за державу. Я не борюся за інтереси якоїсь групи, я борюся за європейські цінності», – заявив Бесеску, звертаючись до своїх прихильників.
XS
SM
MD
LG