Доступність посилання

ТОП новини

Кремль свідомо тисне на Україну (огляд преси)


Київ – Російський президент Володимир Путін вже неодноразово продемонстрував: він не поважає державне керівництво України, стверджує дописувач газети «День». Час на приниження України Москва знаходить у перервах між своїми власними проблемами. Хоча в самій Росії та її міжнародних позиціях нині ситуація далеко не безхмарна, вона свідомо йде на посилення тиску на Україну, ніби сподіваючись компенсувати на Україні свої втрати в інших регіонах. Конкретні приклади дописувач «Дня» наводить у статті «Мир нашому дому».

Зрештою, те, про що говорили й не говорили на нещодавній зустрічі президенти України й Росії, виявилося питанням другорядним, переконує газета «Україна молода». Адже всією своєю поведінкою Володимир Путін яскраво продемонстрував: якщо його й цікавить позиція України, то лише як частини імперії на кшталт Євразійського союзу, стверджує видання.

Українські податківці знайшли новий спосіб відучити людей зберігати заощадження в доларах, а банкірів – спекулювати на різких змінах курсу валют. Як інформують «Ізвєстія в Україні», щоб зробити обмін неприбутковим, передбачається ввести тривідсотковий збір. В результаті американський долар подорожчає щонайменше на 25, а євро – на 30 копійок. Автори документа запевняють, що нововведення допоможе поповнити бюджет мільярдами гривень. Банкіри ж говорять, що проект поверне країну в лихі 90-ті, коли левова частка валютного ринку пішла в тінь.

Минулого року середньостатистичний німець придбав книжок на 150 американських доларів, поляк – на 45, росіянин – на 22, а українець на... 2,5 долара. Як стверджує газета «День», у планах Мінфіну і Державної податкової служби – зробити українську книжку ще менш доступною, ліквідувавши для неї податкові пільги. Наслідки можуть бути катастрофічними, попереджують експерти газети. Адже сьогодні й так наклади української книжки зменшено, видавничі проекти згортають, кількість найменувань скорочується. Відміна цієї невеликої пільги, яка була передбачена до 2015 року, видається експертам злочинними діями щодо української книжки. Про це наголошується в статті «Замах на вбивство... книжки».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG