Доступність посилання

ТОП новини

Із Сирії масово втікає населення і військові


Події в Сирії Червоний Хрест кваліфікує як громадянську війну
Події в Сирії Червоний Хрест кваліфікує як громадянську війну
Близько 1 300 сирійців перетнули минулої ночі кордон з Туреччиною і прибули в турецьку провінцію Хатай. Серед них кілька офіцерів сирійської армії і бригадний генерал. Про це сьогодні повідомили представники турецької влади.

Таким чином, загальне число сирійських генералів, які втекли до Туреччини, сягнуло 18.

Сьогодні на південному сході Туреччини в таборі сирійських біженців Онджупинар через нестачу питної води сталися заворушення. Як передає кореспондент Радіо Свобода, поранення отримали четверо сирійців, четверо турецьких поліцейських і начальник табору.

Як повідомляє турецька преса, десятки людей затримали, в таборі вводять додаткову охорону. На сьогоднішній день в трьох прикордонних з Сирією провінціях на південному сході Туреччини розбили шість наметових таборів, де перебувають до тридцяти восьми тисяч сирійських біженців.

Представник відомства ООН у справах біженців Адріан Едвардс навів дані масштабів масової втечі населення з Сирії. Виступаючи напередодні на прес-конференції в Женеві Едвардс повідомив:

«Число сирійських біженців, зареєстрованих відомством ООН у справах біженців, які одержують допомогу з боку цієї організації в Іраку, Йорданії, Лівані і Туреччині на даний час складає 112 000. Три чверті з них – це жінки і діти. Передбачається, що реальне число біженців значно більше, так як багато реєструються тільки тоді, коли у них закінчуються кошти для існування», – сказав представник ООН.

Тим часом сьогодні зі столиці Сирії – Дамаска надходять повідомлення про збройні сутички в центрі міста, зокрема, про перестрілку в районі будівлі Центробанку Сирії на одній з центральних площ Дамаска.

За повідомленнями очевидців, гелікоптери урядових військ завдали ударів по декількох районах міста, де діють загони повстанців з так званої «Вільної сирійської армії».
XS
SM
MD
LG