Доступність посилання

ТОП новини

За візовий режим з ЄС несе відповідальність не тільки МЗС, а весь уряд – МЗС


Лібералізація візового режиму з Євросоюзом є пріоритетним для консульської служби МЗС України завданням, але його досягнення потребує виконання усіма дотичними інституціями своєї «домашньої роботи». Так прокоментував сьогодні на брифінгу керівник департаменту інформаційної політики МЗС Олег Волошин питання візової політики України та ЄС.

За словами Волошина, «це більшою мірою не питання до МЗС. Це питання закону про біометричні паспорти, це виконання міграційного законодавства, це застосування, як і ухвалення, міжнародних угод, до яких Україна приєдналась, щодо торгівлі з людьми, тощо. Ми сподіваємось, що наші колеги з інших відомств у цьому напрямку будуть так активно працювати, як і МЗС працював, щоб отримати План дій щодо безвізового режиму».

Волошин зазначив, що МЗС є координатором роботи українського уряду з виконання Плану дій, який понад рік тому Україна отримала від Європейської комісії.

Між Україною та Європейським Союзом уже понад два роки діє Угода про спрощення оформлення віз, яка визначає порядок оформлення віз для окремих категорій українців. В Україні нарікають на проблеми, що виникають у процесі оформлення віз, а Європейська комісія інформує, що кількість українців, які відвідують Євросоюз, щороку збільшується.

Процес узгодження всіх міжнародних угод, які визначають правила оформлення шенгенських віз для громадян України, може тривати кілька років, вважають європейці.
XS
SM
MD
LG