Доступність посилання

ТОП новини

Видачу італійських туристичних віз громадянам України тимчасово зупинили


Речник МЗС Олександр Дикусаров
Речник МЗС Олександр Дикусаров
Сьогодні Візовий центр Італії повідомив, що через надмірне збільшення кількості заявок від громадян України запис та прийом документів на отримання туристичних віз тимчасово зупинено. Про це йдеться в офіційній заяві Центру, яку оприлюднили українські ЗМІ.

Коментуючи для Радіо Свобода ситуацію, що склалась, речник МЗС України Олександр Дикусаров поінформував, що отримати італійську шенгенську візу українці можуть у візовому відділі Посольства Італії.

«Затримка в отриманні українцями туристичних віз стосується виключно Візового центру, з яким співпрацює Посольство Італії в Україні. Звернення до Візового центру не є обов’язковим, про це зазначено на сайті італійського Посольства. Що стосується візового відділу Посольства Італії, то він продовжує працювати у нормальному режимі, отримувати документи від громадян, призначати співбесіди тощо», – наголосив Дикусаров.

Сьогодні керівники МЗС України провели переговори з Посольством Італії, щоб поліпшити ситуацію з видачею туристичних віз українцям у Візовому центрі, – сказав Дикусаров.

Працівники Візового центру у свою чергу повідомили українським ЗМІ, що документи на інші (крім туристичної) типи віз подаються на загальних підставах згідно зі списком заявників.
XS
SM
MD
LG