Доступність посилання

ТОП новини

Українські пілоти, що розбилися в Конго, не входили до складу миротворців – Міноборони


Українські льотчики, що розбилися в Конго, не входили до складу миротворчого контингенту, повідомляють у Міністерстві оборони України.

«Це люди, які не входять до складу нашого миротворчого контингенту в Конго. У нас Мі-2 там немає», – цитує агентство «Інтерфакс-Україна» департамент преси та зв’язків із громадськістю Міноборони України.

Співрозмовник агентства висловив припущення, що ці два пілоти могли працювати на одну з авіакомпаній, найімовірніше, російську чи білоруську.

У свою чергу, прес-секретар Міністерства закордонних справ України Олександр Дикусаров повідомив, що, згідно з інформацією Посольства України в Республіці Сенегал, трагедія сталася 16 липня увечері в районі міста Мбуамбе Лефіні за 200 км на північ від столиці Республіки Конго Браззавіля. Посольство перевіряє й уточнює інформацію про те, що під час аварії вертольота загинули двоє громадян України.

За інформацією поліції міста Мбуамбе Лефіні, аварія сталася в долинній місцевості. Після падіння вертоліт загорівся й повністю згорів. Тіла, виявлені на місці події, 17 липня доставили у Браззавіль. Вертоліт летів до столиці Республіки Конго з міста Гамбома.

Олександр Дикусаров також наголосив, що аварія сталася в Республіці Конго, а не в Демократичній Республіці Конго, де у рамках місії ООН перебувають українські миротворці.
XS
SM
MD
LG